pátek 6. května 2011

Zprava z Knihovny mesta Hradec Kralove: Cteni Bible

VELIKONOČNÍ  ČTENÍ  BIBLE  2011
 
Ve středu 20. dubna 2011 se pobočka Knihovny města Hradce Králové Moravské Předměstí – Médium již podruhé připojila k 3. ročníku Celonárodního čtení BIBLE. Dvacet účastníků – posluchačů a zároveň předčítačů se sešlo v příjemném prostředí knihovny a zaposlouchalo se do Velikonočního příběhu, jak je popsán ve Starém zákoně (Pesach) i Novém zákoně. Průměrný věk našich posluchačů – předčítačů byl asi 30 let. Nejmladší čtenářce bylo 9 let.

Úvodního slova se ujal pan Lukáš Targosz, který nám Bibli představil jako knihu, která nenechá svého čtenáře nestranným. Buď ho zaujme nebo ho podnítí k tomu, aby se vůči ní vyhranil. Bible je celosvětově nejprodávanější knihou – bestsellerem.

Četlo se z různých  překladů Bible. Předčítači dávali přednost moderním překladům – Slovu na cestu, Bibli 21 a Českému studijnímu překladu Bible. Stranou ale nezůstala ani Ekumenická Bible a pro zajímavost jsme se zaposlouchali i do překladu Bible z roku 1613 – Bible kralické.

Součástí akce byla i možnost zakoupení Biblí různých překladů a velikostí. Ke koupi byla i Bible do nepohody (voděodolné vydání NZ) a krásně ilustrované dětské Bible. Knihy k prodeji nám laskavě poskytl Dům knihy – knihkupectví Lejhanec Hradec Králové. Velké poděkování za spolupráci při našem 2. Velikonočním čtení Bible patří Apoštolské církvi ELEMENT.

Žádné komentáře:

Okomentovat