úterý 15. března 2011

SexEd Otázky a odpovědi: JE PROBLÉM, KDYŽ MUŽ PŘI POHLEDU NA FYZICKY PŘITAŽLIVOU ŽENU POMYSLÍ NA SEX S NÍ?

V těchto dnech se s vámi dívám na několik otázek, které jsem v průběhu série SexEd dostal, a na odpovědi, které jsem poskytl na setkání Element+ ve středu 2.3. Vaše komentáře jsou vítány.

Vzhledem k tomu, co říká Ježíš (Matouš 5,27-28: Slýchali jste, že bylo řečeno: `Necizolož.´ Já vám však říkám, že každý, kdo by se chtivě podíval na ženu, už s ní zcizoložil ve svém srdci.), to problém je. Cizoložství (tedy sex s jinou ženou než tou svojí), totiž nikdy není pouze fyzická záležitost. Na druhou stranu, muž je stvořený způsobem, že si krásné ženy všimne. Nedokáže si pomoct. Jeden pohled ale stačí. Když se zadíváš pozorněji, pohled protáhneš, nebo se dokonce nad objektem svého pohledu zamyslíš, pak jsi, podle Ježíše, zcizoložil ve svém srdci. Chápu, že v dnešní době to vypadá skoro jako úchylně prudérní. Ale na druhou stranu, zeptejte se kterékoliv ženy, zda by jim vadilo nebo nevadilo, když se muž kouká všude možně. Víte co, řešil jsem už mnoho konfliktů, kdy si manželka stěžovala na svého muže, protože se díval po jiných (ať už to byla pravda nebo ne). Žárlivost? Možná, ale spíše je to ochrana před selháním.

Co když ale ženu nemáš a díváš se po jiných, navíc si je představuješ při sexu? Na první pohled to nikomu nevadí. Kromě dvou věcí: za prvé to nemusí být příjemné ženě, na kterou zíráš. A za druhé, vypěstováváš si tím návyk. A jakýkoliv návyk nebo zlozvyk je těžké ztratit poté, co sis jej vypěstoval. Nedokážeš s tím přestat ani, když se jednoho dne oženíš, navíc budeš srovnávat a představovat si, jaká by byla tahle žena, kdybys měl ji místo své manželky. Stojí ti to za to?

Žádné komentáře:

Okomentovat