pátek 18. března 2011

SexEd Otázky a odpovědi: POVOLUJE CÍRKEV PŘI SEXU RŮZNÉ POLOHY NEBO JEN POLOHU MISIONÁŘSKOU? MYŠLENO I U LIDÍ V MANŽELSTVÍ.

V těchto dnech se s vámi dívám na několik otázek, které jsem v průběhu série SexEd dostal, a na odpovědi, které jsem poskytl na setkání Element+ ve středu 2.3. Vaše komentáře jsou vítány.

Podle doktora Lemana bylo při misionářské poloze počato celkem tři čtvrtiny lidstva, takže na ní něco bude! Možnost dívat se do očí, líbat se při styku, to všechno je velké plus této polohy. Na druhou stranu, znamená to, že se manželé mají milovat pouze touto polohou? Děláte si legraci? Samozřejmě, že ne! Jakákoliv poloha je v pořádku za předpokladu, že oba manželé s tím souhlasí (všichni mají preference, a pár často sklouzne k jedné pohodlné poloze, která se oběma líbí proto, že vyhovuje jejich tělům a zvykům). V manželském sexu platí rovnice, že tělo ženy patří muži, a tělo muže patří ženě, tedy by se měli milovat způsobem, se kterým jsou oba zadobře, respektive s ním souhlasí. A samozřejmě, měla by to být poloha, kterou jsou schopni fyzicky zvládnout, protože některé jsou pořádná fuška.

Obecně se při této příležitosti lidé ptají na dvě doplňující otázky: jedna se týká orálního sexu a druhá análního sexu. Zatímco orální sex má své opodstatnění rovnou v Bibli (Nevěříte? Přečtete si Píseň písní 2:3, 4:16, 5:1, 6:2-3, 7:3, 8:2), anální sex je přímý následek zblbnutí z porna, ze kterého jsou nešťastní i jinak naprosto nevěřící sexuologové. Je to totiž nejen nehygienické, ale rovnou nebezpečné kvůli možnému fyzickému poškození, a jednoduchému přenosu pohlavních chorob. Anální sex je vnímán jako dominance muže nad ženou. Zkrátka a dobře. Zatímco v případě orálního sexu u manželů přeji hodně zdaru, v případě análního sexu bych doporučoval maximální střídmost a zdrženlivost.

Žádné komentáře:

Okomentovat